Nemate flash player / You don't have flash player

IX MEMORIJALNA REGATA "ZORAN RADOSAVLJEVIĆ"

Bigova-Budva-Bigova
1. - 2. septembar 2007.

Memorijalna regata, posvećena Zoranu Radosavljeviću, pilotu Vojske Jugoslavije koji je poginuo braneći nebo nad Srbijom 1999, održana je 1. i 2. septembra 2007. uz ućešće 19 brodova i 107 učesnika, po lepom vremenu.

Start u Bigovu, vetar severozapadni, stanje mora po Boforu - 2. Dobro smo krenuli, kratka bordaža prema Italiji, letanje i pravac Budva. Držimo prvu poziciju, iza nas su Keković (Džedaj) i Franović (Ufo). Odjednom - genaker u moru, brod staje, borba sa jedrom. Pukao je podigač. Dižemo genaker ponovo, ovog puta na "top". Krećemo punom snagom sa nadom da se zaostatak može nadoknaditi, ali opet peh. Koloturnik na vrhu jarboja se raspada i genaker opet pada u more...

Pored svega, otkrivamo da je pukao zavrtanj koji drži čaure buma. Primetili smo to na vreme, a da nismo...

 

Ovu etapu smo završili kao drugi, 1 minut i 25 sekundi iza Kekovića.

 

Posle cilja, bacili smo se na posao. Do kraja dana smo popravili sve što je bilo moguće. Idemo dalje!

Druga etapa, od Budve do Bigova, donela nam je ubedljivo prvo mesto. Ispred Franovića stigli smo 12 a ispred Kekovića 22 min.

Radost i lepotu pobede sa nama je podelio naš dugogodišnji prijatelj i učitelj, legendarni Fabris Minski Mimo, iz splitskog kluba "Labud". Delio je kormilo sa Vojom u toku regate. Bio je naš gost nedelju dana.

 

Jedriličarski klub Gemax je imao još jednog predstavnika. To je bio Vilibald Erić brodom "Jadranka", Benetau First 44,7. Skiper je ovog puta bio Dejan Tanasijević. Šestočlana posada broda "Jadranka" je osvajanjem petog mesta doprinela da "Gemax" , dobje "Trofej Lamar" kao najuspešniji klub Zokijeve regate 2007.

 

Generalni plasman:

1. ALLIGATOR Radivojević Vojislav / Gemax ... 4:05:45
2. UFO Franović Mirko / Kotor ... 4:18:32
3. DŽEDAJ Keković Saša / Jugole Grakalić ... 4:27:55
4. MALA PONTA Miloš Radonjić / Lahor ... 5:17:30
5. JADRANKA Tanasijević Dejan / Gemax ... 5:28:24